Între 2012 și 2022, numărul familiilor cu cel puțin un copil a scăzut cu 2,4%.

Doar o familie din 10 are 2 copii și doar 3% dintre familii au 3 sau mai mulți copii.

În Italia, doar 6 milioane din cele peste 26 de milioane de familii au copii.

Nu ne sperie ideea de a ne întemeia o familie, dar ne gândim mult mai mult atunci când vine vorba să facem un copil. Așa s-a ajuns ca numărul familiilor să crească, dar numărul celor care fac și un copil să scadă. Fenomenul se resimte în toată Europa, iar cauzele sunt multiple.

Există o creștere de 6,9% în ceea ce privește numărul de familii din Uniunea Europeană, dar avem o scădere de 2,4% în ceea ce privește familiile care aleg să aibă cel puțin un copil, iar lucrurile sunt defalcate în felul următor: 12,1% dintre familii care au un copil, 9,3% din familii cu doi copii și doar 3% din familiile din Uniunea Europeană care au trei sau mai mulți copii.

75,3% de familii care nu au niciun copil, iar mare parte dintre ei nici nu se gândesc prea curând la varianta asta. De exemplu, în Italia sunt 26 de milioane de familii, însă doar 6 milioane au copiii, fie că vorbim de unu, doi sau trei.

Ponderile sunt diferite în funcție de state. De exemplu, în Olanda sunt mai mulți cei care au doi copii și nu un copil, așa cum se întâmplă în majoritatea statelor. În România, în prima parte a acestui an s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 145 de ani.

Citește și

„Legea 2 Mai” a fost adoptată de Senat. Ce spune Alina Gorghiu

Va avea România o hartă turistică? Ce spune un travel vlogger

De ce a plecat Sam Altman de la OpenAI? Angajații companiei sunt furioși de maniera în care a fost înlăturat

The post 75% de familiile din Uniunea Europeană nu are niciun copil. Cum arată rata natali appeared first on Aleph News.

About the author