Nicolae Ciucă a spus, în şedinţa de BPN, că liberalii vor vota Legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor.

Nicolae Ciucă a mai spus în BPN că „sunt limite peste care nu vom accepta să trecem”.

O altă preocupare pentru PNL este discuţia pe măsurile care ţin de Sănătate şi Ciucă le-a spus liberalilor că ce a ţinut de CNAS „s-a îndeplinit”.

Se măresc sau nu pensiile? După ce senatorii au decis majorarea, astăzi este rândul deputaților, care dezbat și votează Legea pensiilor, document aflat în procedură de urgenţă. Despre discuțiile existente și despre șansele ca acest proiect să treacă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, în Biroul Politic Naţional (BPN), că liberalii vor vota legea pensiilor şi în Camera Deputaţilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

„Noi am reuşit să mărim cu 40 la sută pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 şi totul cu resurse sustenabile. Am vrut şi trebuie să veghem ca şi acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliţie vocea raţiunii şi a onestităţii. De unde şi dialogul legat de sustenabilitate”, a spus Ciucă, potrivit surselor citate.

De asemenea, Nicolae Ciucă a mai spus în BPN că „sunt limite peste care nu vom accepta să trecem”, iar una dintre ele, potrivit preşedintelui PNL, respectarea angajamentului faţă de salariile din Educaţie, la care PNL s-a angajat în luna iunie.

O altă preocupare pentru PNL este discuţia pe măsurile care ţin de Sănătate şi Ciucă le-a spus liberalilor că ce a ţinut de CNAS „s-a îndeplinit”, însă sunt continuate discuţiile „pe întreaga problematică din Sănătate”.

În privinţa absorbţiei fondurilor europene, Ciucă le-a spus liberalilor că aceasta „a fost una cât de poate de bună”, adică a fost o absorbţie de 90% pe fonduri de coeziune.

Cu toate acestea, absorbţia nu a fost „atât de bună ca în 2022”, când a crescut cu 20%.

„Economia va putea supravieţui şi îşi va putea menţine trendul de creştere doar printr-o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene, iar menţinerea unui buget mare pentru investiţii este obligatoriu pentru noi, PNL. Ca atare, vă rog să avem cu toţii în vedere, şi miniştrii, şi responsabilii din administraţia locală, insistenţa pe absorbţia banilor din PNRR”, le-a mai spus Nicolae Ciucă, în BPN, colegilor săi liberali.

Citește și

Novak Djokovic este jucătorul care a bifat cele mai multe recorduri în istoria tenisului mondial

Sam Altman se alătură Microsoft. El va conduce „o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”

Planeta a depășit pentru prima dată pragul de 2°C pentru încălzirea globală. Ce spun specialiștii

The post Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că PNL votează legea pensiilor appeared first on Aleph News.

About the author