Bolwoningen este o comunitate olandeză, formată din 50 de case sferice grupate.

Fiecare locuință este construită din beton armat și fibră de sticlă.

Comunitatea a fost construită în 1984 de artistul și sculptorul Dries Kreijkamp.

Te-ai întrebat vreodată cum arată o casă sferică? Ei bine, aflii acum. Bolwoningen este o comunitate olandeză din Den Bosch și este formată din 50 de case sferice grupate împreună.

Povestea din spatele comunității Bolwoningen

Comunitatea a fost construită în 1984 de artistul și sculptorul Dries Kreijkamp, care s-a inspirat din colibele de lut din Africa și din igluurile inuite.

„Bolwoningen, casele cu sfere, se află în Den Bosch, în sudul țării. Potrivit designerului, artistul Dries Kreijkamp, oamenii nu au fost făcuți să trăiască într-o cutie. Nu este foarte spațioasă, dar în funcție de persoană. Kreijkamp a fost mai mult un designer decât un arhitect. Casele experimentale sunt locuibile și sunt încă folosite ca locuințe sociale, în care administrația locală este proprietar. Dar există cu siguranță unele probleme”, a declarat Tom Scott, youtuber, care a decis să exploreze locul.

Fiecare locuință este construită din beton armat și fibră de sticlă și are trei niveluri principale, cu spații de depozitare în partea de jos. Însă, dacă suferi de claustrofobie, o astfel de casă nu îți este recomandată.

„Nu este foarte spațioasă, dar în funcție de persoană, cum ar fi, eu personal nu am claustrofobie. Dar am auzit de la alte persoane că au experiențe de claustrofobie când intră în casă. Deci, nu este făcută pentru toată lumea. Din cauza copacilor, învelișul casei se înverzește destul de repede. O dată la 5 sau 10 ani, se face o clonare completă a caselor. Dar tot ceea ce este în interiorul casei, este numai pentru dumneavoastră. Cu excepția întreținerii corespunzătoare, cum ar fi cazanele și alte chestii de acest gen”, a povestit Joreon Jensen, proprietar al unei astfel de locuințe.

Citește și

VIDEO. Robotul Optimus de la Tesla vine cu noi îmbunătățiri. Cu ce te surprinde

ONU a găsit dovezi ale unor crime de război comise de Rusia în Ucraina. Rusia respinge acuzațiile de genocid

LIVE UPDATE. Ziua 580 de război. Navele rusești din Marea Neagră continuă atacul asupra Ucrainei. Bilanțul victimelor din Kherson a crescut la 3

The post VIDEO. Cum arată Bolwoningen, comunitatea olandeză formată din case sferice? Construcția a luat amploare în 1984 appeared first on Aleph News.

About the author