Patru localuri din Lima au intrat în top 50 cele mai bune restaurante.

Restaurantul Central din Lima a obținut titlul „World’s Best”.

28 de restaurante din Europa sunt în top 50 cele mai bune restaurante.

Vrei o experiență culinară și nu știi ce să alegi? Probabil te-ai gândit la Franța sau Italia. Pe primul loc e Peru. Restaurantul Central din Lima a fost numit cel mai bun restaurant din lume în Topul 50 de restaurante din lume. Spania domină topurile.

Șase restaurante din Spania sunt în top 50 – iar trei restaurante – au intrat chiar și în top 5. Un restaurant din Barcelona, Madrid și Axtondo din țara Bascilor sunt alături de Restaurantul Central din Lima, relatează CNN.

Spania are o moștenire culinară profundă și bogată și o istorie de zeci de ani cu denumirea de „cel mai bun din lume”. Faimosul restaurant El Bulli, care a fost închis în 2011, a obținut locul 1 de cinci ori, un record, începând cu 2002, când a debutat lista.

Mai mulți dintre bucătarii de la restaurantele spaniole premiate în acest an – unde Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus alți trei în top 50 – au fost pregătiți la El Bulli sub îndrumarea lui Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare (sau cocina de vanguardia, cum preferă Adrià să o numească).

Pregătirea și influența lui Adrià s-au extins mult dincolo de granițele Spaniei.

Bucătarul José Andrés, care a jucat un rol important în introducerea bucătăriei spaniole în rândul americanilor, a fost antrenat la El Bulli timp de trei ani, înainte ca o neînțelegere cu Adrià să-l determine să plece la New York în 1991 și să se stabilească în cele din urmă la Washington, DC, unde și-a înființat propriul grup de restaurante, inclusiv minibar, cu două stele Michelin.

Citește și

Firmele din Singapore apelează la maeștrii Feng Shui atunci când vor să angajeze. Industria „ghicitului” a ajuns la aproape 40 de milioane de dolari

ONU a găsit dovezi ale unor crime de război comise de Rusia în Ucraina. Rusia respinge acuzațiile de genocid

Frica de șefi îi face pe angajați să mintă mai mult decât de obicei. Care sunt motivele pentru care nu mărturisesc adevărul

The post Top 50 de restaurante din lume. Peru a obținut primul loc în clasament appeared first on Aleph News.

About the author