În luna aprilie, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a luat decizia de cumpărare a avioanelor americane de ultimă generație.

Programul prevede două achiziții de avioane F-35.

În primă fază vor fi cumpărate două escadrile (32 de aeronave), iar în faza a doua – o escadrilă (16 avioane).

Oficial, Ministerul Apărării a cerut aprobarea Parlamentului pentru începerea programului de cumpărare a 32 de avioane militare F-35 din SUA. Suma destinată acestui program este de 6,5 miliarde de dolari. În luna aprilie, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a luat decizia de cumpărare a avioanelor americane de ultimă generație.

Programul prevede două achiziții de avioane F-35. Astfel, în primă fază vor fi cumpărate două escadrile (32 de aeronave), iar în faza a doua – o escadrilă (16 avioane). Suma de 6,5 miliarde de dolari va fi folosită pentru achiziția de aeronave, motoare, suport logistic, servicii de instruire a piloților și personalului, simulatoare de zbor.

În același timp, în acest preț este inclusă și muniția specială aer-aer (pentru lupta aeriană) și aer-sol (pentru lovirea țintelor terestre). Ministerul Apărării este obligat prin lege să ceară aprobarea Parlamentului pentru orice achiziție cu o valoare mai mare de 100 de milioane de euro.

În prezent, Forțele Aeriene ale României au în dotare avioane militare F-16 cumpărate din Portugalia, iar o altă flotilă de F-16 ar urma să fie cumpărată din Norvegia.

Citește și

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Luna octombrie va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale

Inteligența artificială vine și cu personalitate. Meta va lansa chatboți ca să ajute utilizatorii să posteze, să scrie postări amuzante și să le dea sfaturi

Spotify nu se limitează. Șeful platformei de streaming spune că nu are de gând să interzică complet conținutul creat de inteligența artificială

The post Ministerul Apărării a cerut oficial aprobarea Parlamentului pentru achiziția a 32 de avioane militare F-35 din SUA. Suma destinată programului este de 6,5 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

About the author