Un studiu arată că americanii preferă libertatea în detrimentul unei cariere perfecte.

Un IT-ist de la Meta și-a dat demisia pentru a fi îngrijitor de câini.

Mănăstirile budiste oferă cursuri antistres și meditație, iar prețurile cursurilor la Templul Jogyesa încep de la 60 dolari pe noapte.

Companiile își schimbă strategia constant, de la angajări frecvente, la reduceri de posturi la fel de rapide, iar asta îi face pe americani să nu se mai implice în dezvoltarea carierei, iar în Coreea de Sud oamenii vor pace interioară, scrie Wall Street Journal.

„Ideea că noi toți am putea urca continuu pe scara carierei a fost o promisiune falsă”, spune Helen Tupper, director executiv al unei firme globale de dezvoltare a carierei și formare profesională.

Nu e vorba doar de tineri, e vorba despre oamenii experimentați, de 40 de ani. Acum, vor sa duca o viață plina de experiențe, să fie liberi, să facă tot ce vor. Așa cum este cazul unui IT-ist care a renunțat la jobul sau de la firma lui Mark Zuckeberg de la Meta, ca să devină îngrijitor de câini.

Alex Robb a petrecut ani de zile pentru a deveni medic veterinar, a intrat la o facultate prestigioasă, a făcut cercetare chirurgicală în școala veterinară și a urmat cursuri postuniversitare.

Coreea de Sud are mânăstiri care fac cursuri de meditație

In Coreea de Sud, manastirile Budiste fac cursuri anti stres, sedinte de meditație si programe de exercitii fizice, totul ca sa-i faca pe oameni sa se relaxeze si sa inteleaga sensul vietii pentru ca atunci cand se intorc in societate vor fi mai productivi si se vor proteja de lucrurile care ii pot face sa moara mai repede, iar rețurile cursurilor încep de la 60 de dolari pe noapte.

Este vorba despre Jogyesa, templul central al budismului coreean și unul dintre cele 1.000 de temple tradiționale răspândite în întreaga țară. Dintre acestea, 27 permit acum vizitatorilor vorbitori de limba engleză să rămână peste noapte în cadrul programului „templestay”, oferind o doză de cultură autentică într-o țară mai cunoscută mai degrabă pentru K-pop și K-dramele sale decât pentru tradițiile sale.

Citește și:

Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X ar putea fi nevoiți să plătească pentru accesul la platformă: „Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegaţie a companiei OMV Petrom: „Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore”

Alexandru Rafila anunță că avem în jur de 2.000 de cazuri de COVID-19 zilnic. Adrian Marinescu: „Ce e important este că procentul celor care ajung în terapie intensivă este extrem de mic”

The post Vor libertate, nu muncă. Americanii nu își mai doresc o carieră perfectă, iar în Coreea de Sud poți face mediații appeared first on Aleph News.

About the author