Marcel Ciolacu: „Dacă Austria votează împotriva României, voi ataca la CJUE”.

Cătălin Predoiu califică drept o idee prematură decizia de a da în judecată Austria.

Marcel Ciolacu: „Să iasă din Schengen, să-și facă garduri și noi o să ne descurcăm”.

După ce a amenințat Austria că o va da în judecată, acum, Premierul Marcel Ciolacu plusează și spune că va ataca la CJUE, premierul a făcut chiar o invitație Austriei să iasă din spațiul de liberă circulație, într-o declarație la sediul PSD.

Cătălin Predoiu a răspuns afirmațiilor premierului Marcel Ciolacu și a clasificat decizia de a da Austria în judecată ca fiind una prematură.

Alexandru Georgescu: Nu putem forța Austria să ne lase în zona Schengen

Alexandru Georgescu, expert în geopolitică, spune că: „ Interesant că România care din punct de vedere diplomatic nici nu latră, nici nu mușcă, acum a început măcar să latre și amenință că va mușca și asta este o evoluție.”

„Ce se poate întâmpla nu este mare lucru, chiar și dacă câștigăm la Curtea de Justiție nu este ca și cum putem forța Austria să ne lase în zona Schengen, cel mult putem recupera despăgubiri care probabil că nu ar fi la nivelul specificat de premierul Marcel Ciolacu, respectiv de 2% din PIB”, a adăugat Alexandru Georgescu.

Citește și:

Madridul și Barcelona vor catalana recunoscută ca limbă oficială a Uniunii Europene. Consiliul Afaceri Generale al UE urmează să ia o decizie marți

Parisul ia măsuri drastice împotriva Chinei. Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii

În China, vânătoarea de spioni a devenit materie obligatorie la școală și facultate. Cum sunt instruiți studenții să devină o „linie de apărare”

The post VIDEO. Saga Schengen continuă. Marcel Ciolacu a amenințat că va ataca CJUE. Alex Georgescu: Chiar dacă câștigăm la Curtea de Justiție, nu putem obliga Austria să ne dea acordul appeared first on Aleph News.

About the author