O persoană din 10 are peste 80 de ani în Japonia. Astfel, devine și țara cu cea mai bătrână populație din lume, conform Națiunilor Unite.

În 2021, țara a avut mai puțin de 800.000 de nou-născuți, cel mai mic număr de la începutul secolului al XIX-lea.

Țara face eforturi pentru a avea o populație cât mai longevivă și activă, dat fiind faptul că are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității.

O persoană din 10 are peste 80 de ani în Japonia. Astfel, devine și țara cu cea mai bătrână populație din lume, conform Națiunilor Unite. O situație la care japonezii caută de zor o rezolvare. Una cât mai rapidă.

Pe lângă numărul de persoane octagerane pe care îl are, aproape 30% din populația Japoniei are peste 65 de ani.O diferență mare față de următoarele 2 subclasate: Italia, 24,5%,  și Finalnda, 23,6.

Țara face eforturi pentru a avea o populație cât mai longevivă și activă, dat fiind faptul că are una dintre cele mai scăzute rate ale natalității.

Un aspect pozitiv pentru economie este că mulți dintre ei lucrează chiar și la această vârstă, ceea ce face ca angajații de peste 65 de ani să reprezinte mai mult de 13% din forța de muncă din Japonia.

Chiar dacă există un procent destul de mare de persoane cu vârsta de peste 65 de ani care lucrează și contribuie cumva la bugetul de stat, presiunea pe sistemul social al țării este foarte mare. Tocmai de aceea, Japonia a aprobat un buget record pentru anul fiscal următor din cauza creșterii costurilor cu asigurările sociale. Scăderea natalității este o problemă națională în Japonia.

În 2021, țara a avut mai puțin de 800.000 de nou-născuți, cel mai mic număr de la începutul secolului al XIX-lea. Așadar, longevitatea e un motiv de bucurie pentru populație, nu și pentru guvern.

Citește și:

Ce destinații de vacanța alegi toamna asta? Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România

Interceptări DNA în dosarul șpăgilor la pungă și plic din ASSMB: „Ce avem în pungă? 20.000? Pentru?”

VIDEO. Saga Schengen continuă. Marcel Ciolacu a amenințat că va ataca CJUE. Alex Georgescu: Chiar dacă câștigăm la Curtea de Justiție, nu putem obliga Austria să ne dea acordul

The post Țara cu cei mai bătrâni oameni din lume. Doar 800.000 de bebeluși s-au născut anul trecut appeared first on Aleph News.

About the author