Președintele Luiz Inácio Lula da Silva se va întâlni miercuri cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenski.

Zelenski și Lula nu s-au întâlnit niciodată, deși au vorbit prin apel video în martie.

Lula le-a spus reporterilor că nici Zelenski, nici liderul rus Vladimir Putin nu sunt pregătiți pentru pace.

Biroul președinției braziliene a confirmat informații potrivit cărora președintele Luiz Inácio Lula da Silva se va întâlni miercuri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Cei doi se așteaptă să se întâlnească cu ocazia Adunării Generale a ONU de la New York, după ce liderul brazilian s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, a informat Reuters, citând două surse din guvernul brazilian.

Zelenski și Lula nu s-au întâlnit niciodată, deși au vorbit prin apel video în martie, la câteva zile după ce Brazilia a votat pentru o rezoluție a ONU care a cerut pace și a cerut Rusiei să-și retragă trupele.

Luna trecută, Lula le-a spus reporterilor că nici Zelenski, nici liderul rus Vladimir Putin nu sunt pregătiți pentru pace. De asemenea, anterior i-a enervat pe liderii occidentali spunând că ambele părți au fost de vină pentru conflict.

Citește și:

Investigații „urgente” au fost lansate după acuzațiile la adresa lui Russell Brand. Elon Musk, Andrew Tate și Tucker Carlson îl susțin pe actor

Donald Trump a ținut un discurs plin de gafe. Fostul președinte a spus că Joe Biden are „deficiențe cognitive” și ar duce SUA în „Al Doilea Război Mondial”

FOTO. Șase dintre cele mai frumoase și izolate porțiuni ale Marelui Zid Chinezesc

The post LIVE UPDATE. Ziua 573 de război în Ucraina. Zelenski se va întâlni cu președintele Braziliei appeared first on Aleph News.

About the author