Miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara roboții.

De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

Cu toate acestea, un risc este că, punând X în spatele unui paywall, ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi.

Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X, fostul Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru a avea acces la platformă. Într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara roboții.

„Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”, a declarat directorul Tesla și SpaceX. Nu este clar dacă acesta a fost doar un comentariu neoficial sau un semnal al unor planuri mai ferme care nu au fost încă anunțate, informează BBC.

Musk a declarat de mult timp că soluția sa pentru a scăpa de roboți și conturi false pe platforma de socializare este taxarea pentru verificare. De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

Acest lucru a fost realizat prin oferirea de caracteristici suplimentare abonaților plătiți, cum ar fi postări mai lungi și vizibilitate sporită pe platformă. Cu toate acestea, în prezent, utilizatorii pot utiliza X în continuare gratuit.

Deși există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, domnul Musk a insistat că determinarea oamenilor să plătească pentru serviciu are ca scop combaterea roboților. „Un bot costă o fracțiune de penny” pentru a fi creat, a spus el. „Dar dacă cineva trebuie să plătească chiar și câțiva dolari sau ceva de genul acesta, o sumă minoră, costul efectiv pentru bots este foarte mare”.

X Premium costă în prezent 8 dolari pe lună în SUA. Prețul diferă în funcție de țara în care se află abonatul. Cea mai bogată persoană din lume a declarat că în prezent analizează opțiuni mai ieftine pentru utilizatori.

„De fapt, vom veni cu un nivel de preț mai mic. Așa că ne dorim să fie doar o sumă mică de bani”, a spus el. „Aceasta este o discuție mai lungă, dar, în opinia mea, aceasta este de fapt singura apărare împotriva armatelor vaste de roboți”, a adăugat Musk.

Cu toate acestea, un risc este că, punând X în spatele unui paywall, ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi. La rândul său, acest lucru ar putea duce la scăderea veniturilor din publicitate, care reprezintă în prezent marea majoritate a veniturilor companiei.

Citește și:

Investigații „urgente” au fost lansate după acuzațiile la adresa lui Russell Brand. Elon Musk, Andrew Tate și Tucker Carlson îl susțin pe actor

Rush Hour: 25 de ani de la comedia de acţiune care i-a adus împreună pe Jackie Chan şi Chris Tucker

Volodimir Zelenski a sosit în Statele Unite pentru Adunarea Generală a ONU. Antonio Guterres: „Picătură cu picătură, otrava războiului ne infectează lumea”

The post Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X ar putea fi nevoiți să plătească pentru accesul la platformă: „Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului” appeared first on Aleph News.

About the author