Întreprinderile cu cifra de afaceri sub 300 de mii de lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 procente.

Mădălin Măncilă, antreprenor, spune că aceste majorări încurcă mediul de afaceri și că cea mai mare parte a micilor antreprenori va fi afectată de această creștere.

Mădălin Măncilă: Pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții

Proiectul de lege a asumării răspunderii Guvernului este gata cu toate cele trei componente: fiscală, bugetară și cea privind combaterea evaziunii fiscale. Nici întreprinderile mici și mijlocii nu scapă. Cele cu cifra de afaceri sub 300 de mii de lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 procente.

Mădălin Măncilă, antreprenor, spune că aceste majorări încurcă mediul de afaceri și că cea mai mare parte a micilor antreprenori va fi afectată de această creștere de la unu la 3% din venituri.

„Asta înseamnă că vom plăti cu 200% mai mult impozit la stat decât plăteam până în acel moment”, spune Mădălin Măncilă.

„Acum, odată cu mărirea de taxe, evident că pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții. Pentru orice creștere de taxe se va vedea întotdeauna prețul final de achiziție”, a spus Mădălin Măncilă, la Aleph News.

Mădălin Măncilă: „Iarăși va fi o perioadă foarte provocatoare pentru noi, pentru că după ce am avut această provocare cu rata inflației foarte mare, în care o perioadă am reușit să ținem prețurile sub control pentru clienții noștri, ulterior automat au urmat o ajustare a acestora, și mă refer aici la zona Horeca, în special.”

Citește și:

Ce destinații de vacanța alegi toamna asta? Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România

Colecțiile de la London Fashion Week care îți inspiră outfit-urile din 2024. Ce piese vestimentare ar trebui să ai în garderoba de primăvară-vară 2024

VIDEO. Saga Schengen continuă. Marcel Ciolacu a amenințat că va ataca CJUE. Alex Georgescu: Chiar dacă câștigăm la Curtea de Justiție, nu putem obliga Austria să ne dea acordul

The post Cresc taxele pentru IMM-uri/ Antreprenor: Pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții appeared first on Aleph News.

About the author