Ciolacu vrea să prelungească interdicția importulului cerealelor ucrainene pentru 30 de zile.

Ucraina dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia pentru că nu vor să ridice interdicția de import de cereale ucrainene.

Premierul aşteaptă o propunere de licenţiere din partea Ucrainei ca urmare a solicitării Comisiei Europene în acest sens.

Ciolacu vrea să prelungească interdicția importulului cerealelor ucrainene pentru 30 de zile. Totodată, premierul îi asigură pe fermierii români că nu au existat cereri de export de cereale din Ucraina în România, fiind o înțelegere între cele două guverne.

„Dacă nu se introduce și o taxă vamală asupra acestor cereale, lucrurile nu se rezolvă. În momentul de față, toate puterile mari din Uniunea Europeană, precum Spania, Germania și Olanda vor să cumpere cereale cât mai ieftine”, spune Dănuț Corpuț, acționar al Agroind Cauaceu.

Între timp, Ucraina dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia pentru că nu vor să ridice interdicția de import de cereale ucrainene.

Premierul aşteaptă o propunere de licenţiere din partea Ucrainei ca urmare a solicitării Comisiei Europene în acest sens.

„Ar trebui să avem acest control asupra importurilor de cereale. Problema dureroasă este faptul că România exporta foarte mult în țările din vest ale Uniunii europene. Faptul că ele acum au posibilitatea să aducă cereale din altă parte, la un preț mai mic, ne afectează în continuare”, a mai adăugat Dănuț Corbuț.

Citește și:

Ce destinații de vacanța alegi toamna asta? Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România

Cresc taxele pentru IMM-uri/ Antreprenor: Pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții

VIDEO. Saga Schengen continuă. Marcel Ciolacu a amenințat că va ataca CJUE. Alex Georgescu: Chiar dacă câștigăm la Curtea de Justiție, nu putem obliga Austria să ne dea acordul

The post Ciolacu asigură fermierii că nu există cereri de export al cerealelor ucrainene. Agricultor: Țările europene vor să cumpere cereale cât mai ieftine appeared first on Aleph News.

About the author