Donald Trump spune că a fost decizia sa de a promova afirmația falsă că a câștigat președinția și de a încerca să anuleze rezultatele.

O premisă centrală a cazului, potrivit actului de acuzare al fostului președinte, este că Trump știa că afirmațiile electorale pe care le făcea erau false.

Fostul președinte a fost pus sub acuzare pentru eforturile sale de a submina rezultatele alegerilor din 2020.

Fostul președinte Donald Trump a declarat că a primit sfaturi de la mai multe persoane la scurt timp după alegerile din 2020, dar că a fost decizia sa de a promova afirmația falsă că a câștigat președinția și de a încerca să anuleze rezultatele.

„A fost decizia mea, dar am ascultat unele persoane”, a declarat Trump la emisiunea „Meet the Press” de la NBC, într-un interviu difuzat duminică.

Trump a fost pus sub acuzare pentru eforturile sale de a submina rezultatele alegerilor din 2020. El a pledat nevinovat în toate cazurile și a negat orice abatere, scrie CNN.

O premisă centrală a cazului, potrivit actului de acuzare al fostului președinte, este că Trump știa că afirmațiile electorale pe care le făcea erau false după ce consilierii apropiați i-au spus că a pierdut, dar le-a difuzat oricum pentru a le face să pară legitime – totul pentru o presupusă conspirații.

„Am ascultat diferite persoane și, când am adunat totul, alegerile au fost fraudate”, i-a spus Trump lui Kristen Welker în interviu. Acesta încearcă să obțină nominalizarea republicană la președinție în 2024.

„Știți pe cine ascult? Pe mine însumi. Am văzut ce s-a întâmplat”, a spus Trump.

Fostul președinte a spus că nu i-a ascultat pe avocații săi care i-au spus că a pierdut alegerile pentru că nu i-a respectat.

Citește și:

A apărut noul iOS 17. Care sunt noutățile pe care le aduce update-ul

Au fost transmise mesaje RO-Alert pentru localnicii din Tulcea și Galați. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

Cum aducem turiștii la noi în țară? Traian Bădulescu: „Din fericire, România este o țară sigură, care atrage, dar din păcate, nu avem o promovare puternică”

The post Trump spune că a fost „decizia lui” să încerce să anuleze rezultatele alegerilor din 2020. Cu cine s-a sfătuit fostul președinte appeared first on Aleph News.

About the author