OMS presează China ca să acorde acces deplin la informațiile despre COVID-19.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019.

Cu ajutorul vaccinurilor și al imunităţii dobândite în urma contaminărilor, virusul este mai bine controlat.

Organizația Mondială a Sănătății nu știe încă totul despre originea virusului care a cauzat pandemia de COVID-19. Șeful OMS face un apel către China să primească o nouă echipă care să aibă acces deplin la informațiile sanitare despre izbucnirea pandemiei, scrie Financial Times.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat în repetate rânduri că OMS nu va abandona investigațiile, îndemnând de mai multe ori Beijingul „să ofere transparență și să împartă datele” pe care le deține, pentru a desfășura anchete și a obține rezultate.

Până în prezent există două teorii ale originii bolii: prima teorie vizează scăparea virusului dintr-un laborator în care era studiat. A doua teorie face referire la un animal infectat, care a transmis virusul oamenilor care frecventau o piață locală din Wuhan.

„Exercităm presiuni asupra Chinei să ofere un acces total şi cerem ţărilor să ridice această problemă în cadrul reuniunilor bilaterale (prin care să îndemne Beijingul) să coopereze”, a declarat șeful OMS.

Cu ajutorul vaccinurilor, al imunităţii dobândite în urma unei contaminări şi unor tratamente mai bune, virusul este mult mai bine controlat în prezent.

Citește și:

Elon Musk a venit cu fiul său în brațe la discuțiile cu Recep Erdogan. Ce cadou i-a oferit președintele Turciei

Prima lună de toamnă se încheie cu vreme blândă. Ce temperaturi te așteaptă în următoarele două săptămâni

Inteligența artificială înlocuiește jumătate din angajații unei companii din Franța. Sindicaliști: „Este vorba de o catastrofă umană în devenire”

The post OMS face apel către China pentru transparența datelor despre COVID-19: „Nu vom abandona investigațiile și îndemnăm Beijingul să coopereze” appeared first on Aleph News.

About the author