Acesta este primul plan de disponibilizare de o asemenea amploare din motive legate de dezvoltarea inteligenței artificiale.

217 de angajați își vor pierde locul de muncă între ianuarie și iunie 2024.

Angajații de la Onclusive sunt specializați în redactarea revistelor de presă.

Grupul internațional Onclusive, specializat în monitorizarea presei și în conceperea de reviste de presă, anunță că va renunța la peste 200 de angajați în decurs de câteva luni. Ei vor fi înlocuiți de inteligența artificială. Acesta este primul plan de disponibilizare de o asemenea amploare din motive legate de dezvoltarea inteligenței artificiale.

Dintre cei 383 de angajați ai companiei cu sediul în Courbevoie (Hauts-de-Seine), 217 își vor pierde locul de muncă între ianuarie și iunie 2024. Este vorba de o „catastrofă umană în devenire”, a declarat liderul unuia dintre sindicatele din cadrul companiei. „Unele persoane sunt acolo de douăzeci de ani, iar acestea sunt locuri de muncă foarte specializate”, a adăugat reprezentant sindical.

Angajații de la Onclusive sunt specializați în redactarea revistelor de presă. Printre clienții lor se numără mai multe companii din topul celor listate la bursă precum și ministere și servicii publice franceze. Până în februarie anul trecut, ei au furnizat, de asemenea, conținut pentru Comisia Europeană.

Conducerea grupului își justifică decizia prin necesitatea ca societatea să se reinventeze în fața revoluției inteligenței artificiale. Într-un studiu publicat în martie 2023, analiștii de la Goldman Sachs au prezis că inteligența artificială generativă ar putea elimina sau reduce conținutul a aproximativ 300 de milioane de locuri de muncă.

Citește și:

Marcel Ciolacu respinge ideea modificării legii off-shore: „Eu nu pot să vorbesc despre ceva ce nu am pe agendă. Nu puneți presiune pe un subiect care nu există”

Donald Trump a ținut un discurs plin de gafe. Fostul președinte a spus că Joe Biden are „deficiențe cognitive” și ar duce SUA în „Al Doilea Război Mondial”

VIDEO. Momentul în care nouă blocuri înalte din Turcia sunt demolate simultan. Locuințele erau afectate de cutremur și nu mai puteau fi folosite

The post Inteligența artificială înlocuiește jumătate din angajații unei companii din Franța. Sindicaliști: „Este vorba de o catastrofă umană în devenire” appeared first on Aleph News.

About the author