Elon Musk și-a exprimat duminică, într-o postare pe X, dezamăgirea față de contraofensiva de vară a Ucrainei.

Miliardarul a fost acuzat anterior de promovarea sentimentelor pro-rusești.

Musk a intervenit de mai multe ori cu privire la războiul din Ucraina.

Elon Musk – pe care oficialii ucraineni l-au criticat recent pentru că a blocat un atac asupra Flotei rusești din Marea Neagră – a ironizat duminică succesul contraofensivei de vară a Ucrainei. „Atât de multă moarte pentru atât de puțin”, a scris Musk într-o postare pe X, fostul Twitter, duminică, informează Business Insider.

Musk răspundea la firul de discuții al capitalistului de risc David Sacks pe această temă. Sacks a inițiat prima dată discuțiile pe 19 iunie, spunând „contraofensiva nu reușește să atingă niciunul dintre obiectivele sale declarate inițial” de a reduce câștigurile teritoriale ale Rusiei și de a demara negocierile de pace.

Sacks și-a actualizat frecvent topicul cu articole pe această temă. Postarea din 17 septembrie la care Musk răspundea părea a fi o hartă a Ucrainei, cu mesajul: „UPDATE: Câștigurile teritoriale ale Ucrainei în urma contraofensivei lor mult lăudate [evidențiate în albastru] sunt atât de minuscule încât abia pot fi văzute pe o hartă”

La rândul său, Musk a intervenit de mai multe ori cu privire la războiul din Ucraina. În octombrie 2022, Musk a postat o propunere de plan de pace pe X. Acest plan presupunea ca Ucraina să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și să „rămână neutră” prin neaderarea la NATO.

Ideea lui Musk a stârnit o amplă condamnare din partea oficialilor ucraineni la acea vreme, diplomatul ucrainean Andrii Melnyk spunându-i miliardarului „să se ducă dracului”. Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina, a declarat că poziția pro-Rusia a lui Musk a făcut să pară că rușii i-au spart contul de socializare.

Citește și:

Investigații „urgente” au fost lansate după acuzațiile la adresa lui Russell Brand. Elon Musk, Andrew Tate și Tucker Carlson îl susțin pe actor

Donald Trump a ținut un discurs plin de gafe. Fostul președinte a spus că Joe Biden are „deficiențe cognitive” și ar duce SUA în „Al Doilea Război Mondial”

FOTO. Șase dintre cele mai frumoase și izolate porțiuni ale Marelui Zid Chinezesc

The post Elon Musk a ironizat contraofensiva de vară a Ucrainei într-o postare pe X: „Atât de multă moarte pentru atât de puțin” appeared first on Aleph News.

About the author