Finlanda s-a angajat joi să trimită echipamente militare suplimentare Ucrainei.

Cel de-al 16-lea pachet de apărare al Finlandei pentru Ucraina va include arme antiaeriene și muniție și va fi în valoare de 109 milioane de euro.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a mulțumit guvernului finlandez pentru acest ajutor într-o postare pe Twitter.

Finlanda s-a angajat joi să trimită echipamente militare suplimentare Ucrainei, scrie CNN.

Cel de-al 16-lea pachet de apărare al Finlandei pentru Ucraina va include arme antiaeriene și muniție și va fi în valoare de 109 milioane de euro (aproximativ 117 milioane de dolari), a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Apărării.

Acest lucru ridică la 1,1 miliarde de euro (aproximativ 1,18 miliarde de dolari) ajutorul total pentru apărare acordat de Finlanda Ucrainei de la începutul invaziei rusești, anul trecut.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a mulțumit guvernului finlandez pentru acest ajutor într-o postare pe Twitter:

I thank and President @niinisto personally for the prompt implementation of our agreements reached in Helsinki. The 16th package of defense assistance to Ukraine, which will include anti-aircraft systems and ammunition, is urgently needed on the battlefield. Together to…

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 25, 2023

UPDATE ORA 08.00

Administrația președintelui american Joe Biden a reiterat în conversațiile cu Ucraina că nu sprijină atacurile pe teritoriul rusesc, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, pentru CNN.

UPDATE ORA 07.00

Mai mult de 200 de copii nu au fost încă evacuați din satele din estul regiunii ucrainene Donețk, potrivit administrației militare regionale.

Aproape toți acești copii se află în comunitatea Toretsk, care nu se află imediat lângă linia frontului, a declarat joi liderul administrației militare, Pavlo Kyrylenko, într-un interviu acordat unui canal de știri ucrainean.

UPDATE ORA 06.00

Cinci străini care au luptat pentru Ucraina vor fi judecați în absență în Rusia, potrivit presei de stat. Toți au luptat pentru Ucraina în apărarea orașului Mariupol din sudul țării.

UPDATE ORA 05.00

Miniștrii europeni ai comerțului au convenit să prelungească cu încă un an, până în iunie 2024, măsurile temporare care suspendă taxele vamale și cotele pentru importurile ucrainene în Uniunea Europeană. Relaxarea temporară a reglementărilor comerciale dintre Ucraina și UE a intrat în vigoare în iunie 2022.

UPDATE ORA 04.00

Nava de recunoaștere rusă Ivan Khurs a fost aparent lovită de o navă de suprafață fără echipaj uman în Marea Neagră, arată o nouă înregistrare video, contestând o afirmație a Moscovei, care a declarat miercuri că a reușit să contracareze un atac ucrainean asupra navei.

UPDATE ORA 03.00

Un oficial din regiunea Donetsk din estul Ucrainei a acuzat forțele rusești că au distrus un baraj și au pus în pericol locuitorii din apropiere.

Atacurile asupra barajului rezervorului Karlivka au pus satele din apropiere Halytsynivka, Zhelanne-1 și Zhelanne-2 în pericol de inundații, a declarat Pavlo Kyrylenko, liderul administrației militare regionale din Donețk.

UPDATE ORA 02.00

Oficialii ruși din Berdianskul ocupat au declarat că forțele ucrainene au lovit orașul cu o rachetă. Armata ucraineană a lansat o lovitură masivă” asupra orașului, a postat joi pe Telegram Vladimir Rogov, un membru al administrației locale ruse din Zaporizhzhia.

Rogov a declarat că încă nu are informații privind victimele, adăugând că echipele de intervenție se află la fața locului.

Dacă Ucraina a fost în spatele presupusei lovituri, utilizarea rachetelor Storm Shadow este o opțiune probabilă, având în vedere că Berdiansk se află adânc în teritoriul controlat de Rusia, la aproximativ 100 de kilometri de linia frontului.

UPDATE ORA 01.00

Confruntările Ucrainei cu Wagner la Bakhmut se reduc, în timp ce în sud-vestul țării se menține în continuare.

Cherevatyi a recunoscut că luptătorii wagnerieni au desfășurat mai multe ofensive și au fost mai greu de înfruntat decât soldații ruși obișnuiți din cauza brutalității organizației.

În timp ce Wagner controlează majoritatea orașului, Cherevatyi a declarat că Ucraina controla o parte din districtul de sud-vest al orașului. Unitățile noastre se află acolo și sunt angajate în apărare”, a spus el.

The post LIVE UPDATE. Ziua 457 de război. Finlanda va trimite echipamente militare suplimentare în Ucraina, anunță Ministerului finlandez al Apărării appeared first on Aleph News.

About the author