Un portret al lui Leonardo DiCaprio pictat de artistul Damien Hirst a fost vândut cu peste 1 milion de lire sterline la o licitație caritabilă.

Portretul a fost donat de un colecționar de artă care a cumpărat piesa la o petrecere a lui DiCaprio.

Lucrarea colorată, compusă din luciu de casă pe pânză, a fost vândută joi la gala amfAR de la Cannes, Franța, pentru a strânge fonduri pentru cercetarea în domeniul SIDA.

Un portret al lui Leonardo DiCaprio pictat de artistul Damien Hirst a fost vândut cu peste 1 milion de lire sterline la o licitație caritabilă. Lucrarea colorată, compusă din luciu de casă pe pânză, a fost vândută joi la gala amfAR de la Cannes, Franța, pentru a strânge fonduri pentru cercetarea în domeniul SIDA, scrie The Independent.

Piesa, care a făcut parte din seria Spin Painting a lui Hirst și a fost creată în 2016, a fost semnată atât de DiCaprio, starul din Titanic, cât și de artistul britanic.

Lucrarea a fost cumpărată pentru 1,2 milioane de euro (1,04 milioane de lire sterline) și a fost donată de colecționarul Christian Levett, care a declarat pe Instagram că a cumpărat piesa la o petrecere a lui DiCaprio în St Tropez, în 2016.

Cine a participat la eveniment

Potrivit rapoartelor, actorul premiat cu Oscar a fost prezent la gala amfAR împreună cu mama sa, Irmelin Indenbirken. Printre alte vedete prezente s-au numărat Rebel Wilson, Eva Longoria, Kate Beckinsale și Heidi Klum, în timp ce Bebe Rexha, Halsey, Gladys Knight și Adam Lambert au cântat.

Cea mai mare licitație a serii a fost pentru un Aston Martin personalizat, care a fost adjudecat pentru 1,5 milioane de euro (1,3 milioane de lire sterline).

Artistul britanic Hirst a apărut pe scena artistică la sfârșitul anilor 1980 și este cunoscut pentru lucrările sale speciale, care includ colaje de fluturi, precum și creații controversate, cum ar fi un rechin conservat în formaldehidă.

În 2014, la un eveniment amfAR de la Cannes, sculptura lui Hirst, în vârstă de 57 de ani, care conținea scheletul aurit al unui mamut lânos, a fost vândută la licitație pentru 11 milioane de euro (9,55 milioane de lire sterline).

DiCaprio va putea fi văzut în următorul film al lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”, care a debutat sâmbătă (20 mai) la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost aclamat de critici.

Citește și

FOTO. Un tată a fotografiat mașini de jucărie timp de 1.000 de zile. Unde au fost realizate fotografiile

FOTO. Sharon Stone postează o nouă fotografie în bikini. Ce reacție au avut vedetele

VIDEO. Dua Lipa lansează noua coloană sonară pentru filmul Barbie. Apariție surpriză în videoclip

The post FOTO. Un tablou cu Leonardo DiCaprio s-a vândut cu peste 1 milion de euro la o licitație caritabilă. Ce vedete au participat la eveniment appeared first on Aleph News.

About the author