Purtătorul de cuvânt al Guvernului susține declarații după negocierile cu sindicatele din educație.

Dan Cărbunaru spune că Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat.”

„Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”, spune Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat joi seară că liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au decis, după negocierile miniștrilor cu liderii sindicali, să nu acorde nici o creștere salarială pentru profesori în acest an, ci doar un bonus de 2.500 de lei, în două tranșe.

Dan Cărbunaru a spus că singura mărire pe care o face guvernul e pentru personalul nedidactic din școli, reprezentat de paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști.

Declarații Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

„Astăzi s-au întâlnit echipele de negociatori la guvern. Guvernul a prezentat tot setul de măsuri pentru educație pentru a înceta greva. După acest dialog rezultatul a fost analizat de liderii coaliției de guvernare.”

„Decizia coaliției care va fi implementată mâine de guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli. E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie.”

„Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”

Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării.”

„Aceste eforturi care se fac vor fi dublate de faptul că la 1 septembrie discuțiile pe noua lege a salarizării să fie purtate cu celeritate pentru ca la 1 ianuarie 2024 profesorii să aibă deja date în plată noile drepturi salariale.”

Citește și:

Adrian Sârbu: Iohannis a inventat democraţia de rotativă doar ca să ţină PNL la putere

FOTO. Detalii privind planul NASA de a trimite astronauți pe Lună. Cum funcționează noile rovere lunare

Reacția unui profesor, după oferta guvernului: „Este o jignire. Miniștrii nu își dau seama în ce pericol ne aflăm”

The post Coaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșe appeared first on Aleph News.

About the author