Un adevărat „buncăr al lui Hitler” este scos la vânzare, cu hectare de tranșee naziste, stații de tunuri și creneluri construite pe singura bucată de pământ britanic cucerită de germani.Directorul general al Bell & Co, Andrew Eggleston spune că speră ca orice viitor cumpărător să păstreze situl deschis publicului pentru a fi explorat, așa cum a fost de ani de zile.Terenul va fi vândut prin licitație închisă, termenul limită fiind stabilit pentru vineri, 9 decembrie.

Un adevărat „buncăr al lui Hitler” este scos la vânzare, cu hectare de tranșee naziste, stații de tunuri și creneluri construite pe singura bucată de pământ britanic cucerită de germani. Cele două buncăre au fost construite cândva între 1942 și 1944 pe terenul de șapte acri din Alderney – un loc pe care Hitler l-a folosit pentru a construi rachete și chiar focoase chimice scoase în afara legii.

Bucata de istorie a celui de-al Doilea Război Mondial se mândrește cu amplasamente masive de tunuri montate într-o groapă hexagonală de beton cu o rază de acțiune de 22 de kilometri și se așteaptă să se vândă pentru 40.000 de lire sterline.

Directorul general al Bell & Co, Andrew Eggleston, a declarat că au fost deja depuse cereri de exprimare a interesului. Eggleston spune că speră ca orice viitor cumpărător să păstreze situl deschis publicului pentru a fi explorat, așa cum a fost de ani de zile. El a spus: Ar fi o rușine teribilă dacă cineva ar cumpăra și apoi ar începe să o închidă cu lacăte. Au lucrat atât de mult la el, încât este uimitor”.

Locul fortificat a găzduit 24 de soldați și ofițeri din cel de-al Treilea Reich după ce au invadat Guernsey, în Insulele Anglo-Normande. Terenul Giffoine este situat în sud-vestul insulei și a fost scos la vânzare la agențiile imobiliare Bell & Co după ce actualul proprietar s-a îmbolnăvit. Agenții spun că locul oferă o șansă unică de a vedea cum s-ar fi putut simți Ziua Z din perspectiva germană. Unele dintre cele mai sumbre adevăruri ale regimului nazist din Marea Britanie pot fi găsite în Alderney, unde au avut loc atrocități de nedescris, inclusiv moartea a 40.000 de persoane, potrivit unui calcul realizat de Daily Mail.

Alderney a primit numele de „Festung” (Fortăreața) Alderney, deoarece a fost puternic fortificată de naziști și a fost locul unde au fost amplasate lagăre de muncă pentru sclavi în timpul războiului. Locuitorii nativi ai Insulei Canalului Mânecii au fost nevoiți să se evacueze înainte de ocupația germană din 1940 și nu s-au întors până în decembrie 1945.

Un purtător de cuvânt al Bell & Co a declarat: Aceasta este o oportunitate incredibilă de a oferi șapte acri de istorie vie care datează din timpul celui de-al doilea război mondial. Terenul se află în colțul de sud-vest al Alderney (3,5 mile pătrate cu o populație de 2.100 de locuitori), cu vederi superbe la mare deschisă spre vest și sud.”

Insulele Canalului au fost invadate de Germania la 30 iunie 1940, Forțele germane au fost prinse în capcană după Ziua Z. Terenul va fi vândut prin licitație închisă, termenul limită fiind stabilit pentru vineri, 9 decembrie.

The post „Buncărul lui Hitler” care are propriile tranșee și stații de arme este scos la vânzare appeared first on Aleph News.

About the author

Generated by Feedzy