Coreea de Sud își propune să fie una dintre cele mai avansate țări din punct de vedere tehnologic în domeniul transporturilor.Capitala Coreei de Sud, Seoul, a lansat prima linie de autobuz care se conduce singură.Inventatorii spun că proiectul e menit să-i facă pe oameni mai încrezători în ceea ce privește vehiculele fără șofer.

Coreea de Sud își propune să fie una dintre cele mai avansate țări din punct de vedere tehnologic în domeniul transporturilor.

Astfel, după ce în urmă cu un an Seoulul a lansat primele sale mașini de taxi fără șofer, țara a lansat acum prima linie de autobuz care se conduce singură, potrivit Le Figaro.

Primul autobuz care circulă fără șofer a fost pus în trafic la Seoul. Inventatorii spun că proiectul e menit să-i facă pe oameni mai încrezători în ceea ce privește vehiculele fără șofer.

FOTO – Hepta

„Acesta este viitorul” , asigură Jeong Seong-gyun, șeful departamentului de conducere autonomă de la 42 Dot, start-up-ul – deținut în prezent de compania sud-coreeană Hyundai.

„Una din prioritățile noastre este să creăm un oraș autonom. Deja am lansat mai multe mașini de taxi care merg fără șofer. Și acum ne-am mobilizat pentru a face și transportul public autonom” , spune primarul din Seoul.

Noul vehicul nu arată ca un autobuz obișnuit. Acesta a fost realizat din mai multe piese pentru a reduce costurile și pentru a fi ușor de reprodus.

În prezent, sub supravegherea unui șofer, noul autobuz merge autonom pe un circuit de 3,4 kilometri în jurul centrului capitalei sud-coreene.

Traseul durează aproximativ 20 de minute și oprește în doar 2 stații. Oamenii pot călători cu autobuzul doar după ce au rezervat un loc gratuit prin intermediul unei aplicații. 

The post „Acesta este viitorul”. Capitala sud-coreeană lansează prima linie de autobuz fără șofer care arată ca o piesă Lego appeared first on Aleph News.

About the author

Generated by Feedzy