Un anunț fals privind noua structură a semestrului al II-lea școlar este distribuit pe rețelele de socializare, în plină epidemie de coronavirus. Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat că “ceea ce a tot circulat în această perioadă referitor la structura anului școlar și la modificari care ar fi fost decise deja reprezintă un fals“.

Specialistii din cadrul Ministerul Educatiei si Cercetarii analizeaza mai multe variante si foarte curand, in functie de evolutia situatiei la nivel national privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor si la situatia examenelor nationale“, a declarat Monica Anisie pentru Edupedu.ro.

Anuntul fals distribuit acum este construit sub forma unei fotografii in care apare antetul vechi al Ministerului Educatiei si o data gresita de incepere a vacantei de primavara, alaturi de mesajul ca executivul ar fi aprobat o noua structura a anului scolar. Datele false au alarmat numerosi profesori si parinti, in conditiile in care Ministerul Educatiei nu a aprobat, in acest moment, modificarea structurii anului scolar 2019-2020.

Amintim ca toate scolile si gradinitele sunt inchise de pe data de 11 martie 2020 pana cel putin dupa Paste, potrivit anunturilor oficiale, pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

About the author

Dialog Online