Prima acțiune în instanță împotriva ordonanței militare nr 2, care interzice participarea la slujbele religioase. Acțiunea a fost înregistrată pe 23 martie la Curtea de Apel Bacău prin solicită instanței să dispună anularea parțială a Ordonanței militare nr. 2/2020 privind eliminarea restricțiilor care vizează Biserica.

Ministrul de interne Marcel Vela a fost dat în judecată pentru că a interzis, prin ordonanță militară, participarea credincioșilor la slujbe în perioada decretării stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Acțiunea a fost introdusă de Chirilă Gh. Mihai-Silviu, nemulțumit că „ierarhia Bisericii Ortodoxe Române a acceptat fără niciun fel de obiecție deciziile prin care credincioșii ortodocși din Patriarhie sunt obligați să nu mai participe la slujbele religioase pe durata stării de urgență”.

Acesta a atacat în instanță conținutul ordonanței militare emisă de ministrul de interne, Marcel Vela, prin care solicită să modifice ordonanța militară, astfel încât credincioșii să poată participa la slujbele religioase din biserică.

Chirilă a făcut public conținutul acțiunii și la publicat pe site-ul mărturisireaortodoxă.ro  menționând că cine dorește să depună o plângere similară la curtea de apel din zona în care trăiește, poate folosi acest model, la care poate adăuga ce crede necesar.

About the author

Dialog Online

AllEscort