O companie din Coreea de Sud va trimite 20 de mii de kituri de testare pentru COVID-19, circa 2 milioane de teste individuale, catre România, anunță Agentia de presă Yonhap, care citeaza Ministerul de Externe din această țară.

Potrivit Yonhap, detaliile contractului, adică numele companiei private, dar și suma cu care testele au fost cumparate, nu a fost dezvăluită.

Coreea de Sud a inceput foarte devreme testările și a reușit să pună sub control răspândirea virusului COVID-19.

Ieri, șeful Unifarm, Adrian Ionel, a declarat pentru Mediafax, că în România urmează să sosească 200.000 teste PCR și un milion de teste rapide.

Medicul Tudor Ciuhodaru a postat un mesaj pe Facebook în care informează populația despre testele pentru coronavirus.

Testarea largă a populației e soluția sănătoasă. Testele rapide pot face diferența. Au comandat 1.000.000.

Pot fi făcute în Romania 1.000.000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele (Dacă la cei din carantină apar IgG mai sunt ținuti 7 zile și scoși din carantină, sunt vindecați și nu mai transmit virusul)

  1. Ușor de efectuat (ca un test de sarcină).
  2. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
  3. Rapid – durează doar 15 minute
  4. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv).
  5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat?!)- spitale, vamă (! Atenție la șoferii pe coridorul verde), aeroporturi, gări, salvare, SMURD, prespital, în triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) în toate orașele și comunele din țară.
  6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poți instrui studenți, rezidenți, polițiști, jandarmi, administrația locală, personal din hipermarket)
  7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile și peste 21 de zile și nimeni nu va scăpa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta!
  8. Poți lua imediat măsuri stricte (pe principiul testează-izolează) pe care îi responsabilizezi și îi duci în carantină strictă în spital) înainte ca focarele să devină prea mari.
  9. (!) Precizează și stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescența.
  10. E ieftin și fiabil. La PCR trebuie 3 detectări făcute, 2 din spută și 1 din fecale, poti să nu nimerești bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, găt). Durează 24 de ore, presupune personal specializat și spitale, e scump și necesită aparate speciale. România nu are și nu va avea niciodată capacitatea de a face astfel de teste.

Pandemia NU se tratează ca o boală obișnuită. E nevoie urgent de un plan B. Cine aduce testele rapide va câștiga lupta, cine nu va scormoni doar și va ajunge ca în Italia.

About the author

Dialog Online

AllEscort