China spune că medicamentul antigripal FAVIPIRAVIR este „eficient în mod clar” în tratarea coronavirusului.

Autoritățile medicale din China au declarat că medicamentul antigripal Favipiravir folosit în Japonia pentru tratarea noilor tulpini de gripă pare să fie eficient la pacienții infectați cu noul virus coronavirus, potrivit The Guardian.

Potrivit sursei citate medicamentul Favipiravir, dezvoltat de Fujifilm Toyama Chemical, a produs rezultate încurajatoare în testele clinice din Wuhan şi Shenzhen, care au fost realizate pe 340 de pacienţi.

„Are un nivel ridicat de protecție și este clar eficient în tratament”, a declarat Zhang Xinmin, un oficial al Ministerul pentru Știință și Tehnologie din China.

Pacienţilor cărora li s-a administrat medicamentul Favipiravir au arătat dispariţia infecţiei cu coronavirus după patru zile din momentul în care fuseseră depistaţi pozitiv, comparativ cu o medie de 11 zile în pentru cei care nu au fost tratați cu acest medicament.

În plus, radiografiile au confirmat îmbunătățiri ale stării pulmonare la aproximativ 91% dintre pacienții care au fost tratați cu Favipiravir, comparativ cu 62% cu cei care nu au primit acest medicament.

Favipiravir este un medicament dezvoltat în Japonia de Fujifilm Toyama Chemical, acesta este folosit pentru gripă și e aprobat pentru utilizare clinică încă din 2014.

Fujifilm Toyama Chemical, care a dezvoltat medicamentul – cunoscut și sub numele de Avigan – în 2014, a refuzat să comenteze afirmațiile.

Medicamentul nu este la fel de eficient la persoanele cu simptome mai severe. „Am dat Avigan într-un grup de 70 până la 80 de persoane, dar nu pare să funcționeze atât de bine atunci când virusul s-a multiplicat în organism”, potrivit unei surse a Ministerului Sănătății din Japonia.

Favipiravir are nevoie de aprobarea guvernului pentru utilizarea la pacienții infectați cu SARS-CoV-2, deoarece inițial a fost destinat tratării gripei.

Un oficial a declarat că medicamentul poate fi aprobat începând cu luna mai. Dar dacă rezultatele testelor clinice au întârzieri, aprobarea ar putea fi, deasemenea întârziată.

About the author

Dialog Online