Un român care se știa infectat cu coronavirus a călătorit din Madrid până la Aeroportul Otopeni. Acesta a încălcat recomandarea autorităților spaniole de a rămâne în izolare timp de 14 zile

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Avionul cu care a venit acesta a aterizat pe Aeroportul din Otopeni la ora 12:25 și a fost preluat de personalul DSP din aeroport.

Autoritățile precizează că „persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.”

Autoritățile au demarat în regim de urgență ancheta epidemiologică, urmând să identifice toți pasagerii din aeronavă.

În prezent, s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Având în vedere că aceștia se întorceau oricum dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola timp de 14 zile.

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

About the author

Dialog Online

AllEscort