Italia decizii radicale cu privire la răspândirea coronavirusului, premierul Italiei a anuțat în această seară închiderea tuturor activităților comerciale  în afară de farmacii și celor care comercializează produse alimentare.

„Am decis și închiderea tuturor activităților comerciale, cu excepția farmaciilor și a celor care comercializează produse alimentare. Celelalte țări ne urmăresc, pentru că reacționăm mai puternic la virus, dar în primul rând stă sănătatea italienilor. Transportul este încă garantat”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Conte a anuțat că vă deroga o persoană care să se ocupe de toate activitățile de distribuție din domeniul sănătății.

„Voi numi un comisar care va avea puteri largi de derogare și va lucra pentru consolidarea distribuției instrumentelor de sănătate”, a anunțat Giuseppe Conte.

Autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

About the author

Dialog Online