Un număr foarte mare de mașini stau la coadă la intrarea în țară, la Vama Nădlac II, potrivit unei filmări făcute cu camera de supraveghere a Poliției de Frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat, astăzi, că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia.

Cu toții vor fi supusi verificărilor și trimiși în izolare sau, după caz, în carantină.

Pe aplicația Poliției de Frontieră timpii de așteptare sunt în jurul a 50 de minute în Nadlac II, dar in realitate se sta cu mult mai mult, întrucât cozile sunt uriașe.

„Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe cinci artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. 

Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, a precizat Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane”, a adăugat șeful Poliției de Frontieră.

„Astazi lucrurile au revenit la volumul de trafic pe care l-ati vazut. Nu stim la ce sa ne asteptam, poate va incetini sau poate mai continua. Noi suntem pregatiti. Pana azi s-au completat 36.000 de chestionare. In momentul in care avem certitudinea ca vin din Italia, incep procedura de carantinare in judetul nostru si se creeaza aglomeratie.

Cetatenii sunt nemultumiti, considera masurile noastre prea drastice pentru cetatenii din judetele indepartate, care doresc sa se indrepte spre domiciliu.

Primul lucru, completeaza chestionarele, scriu de unde provin, unde se duc, apoi ii conducem spre centrele de carantina din judetul Arad. Cand vom intampina probleme, vom cere sprijin.

Pana azi, cand a intrat in vigoare zona rosie pentru Italia, aveam un autoturism dedicat pentru transportul persoanelor catre carantina. In momentul in care vin cu autocarul ii conducem cu autocarul, cand vin cu autoturismele personale, ii ducem cu autoturismele propri, in centrele de carantina. Avem 4 centre cu peste 128 de locuri.

Odata ce a intrat Italia in zona rosie, va dati seama ca nu ar fi putut fi posibil sa iasa. Ei spun ca nu au avut probleme sa iasa din zona rosie, cu atat mai putin din Italia„, a declarat Constantin Catana, directorul DSP Arad.

About the author

Dialog Online

AllEscort