De astăzi 1 martie 2020 Luxemburg este prima țară din lume care oferă transport public în comun gratuit!

Marele Ducat de Luxemburg a devenit prima țară din lume care oferă întreg transportul public în comun gratuit, în urma unui plan elaborat de guvernul de coalitie, care este condus de Xavier Bettel.

Tarifele de călătorie pentru trenuri, tramvaie şi autobuze vor fi eliminate complet de la 1 martie 2020.

De la 1 martie 2020, călătoriile dvs. vor fi mai ușoare: nu veți mai avea nevoie de bilet pentru a urca niciun autobuz, tren (în călătoriile cu trenul, transportul gratuit se aplică numai clasei a doua) sau tramvai.

Transportul public gratuit se încheie la graniță. Acesta este motivul pentru care biletele transfrontaliere au fost reevaluate. Navetiștii din țările vecine vor beneficia de tarife reduse!

Când anunțul a fost făcut în 2018, întreaga lume a salutat decizia Marelui Ducat de a introduce transportul gratuit pe toate transporturile sale publice din martie 2020.

Citește și: 1 Martie | Miturile mărțișorului, obiceiuri și tradiții. Semn al sosirii primăverii

În prezent, costul unui bilet este de 2 euro pentru maximum două ore de călătorie cu orice mijloc de transport în comun din Marele Ducat de Luxemburg, timp suficient să ajungi la orice destinaţie în ţara cu o suprafaţă de aproape 2.600 de kilometri pătraţi.

Începând din vara anului 2018, guvernul din Marele Ducat de Luxemburg a oferit tinerilor care au sub 20 de ani gratuitate la transportul în comun. De asemenea, elevii de gimnaziu şi de liceu pot face gratuit naveta de acasă la şcoală.

Populaţia Marelui Ducat de Luxemburg se ridică la circa 550.000 de persoane, dintre care peste 45% sunt rezidenţi străini, majoritatea provenind din ţări europene, în special, Portugalia, Franţa, Italia, Belgia, Germania.

Xavier Bettel este politician liberal din Luxemburg, de profesie jurist. Din 4 decembrie 2013 deține funcția de prim ministru al țării, ca succesor al lui Jean-Claude Juncker. Primul său mandat de membru al Camerei Deputaților l-a obținut în anul 1999. Între 2011-2013 a fost primar al orașului Luxemburg. 

About the author

Dialog Online

AllEscort