Localnicii sunt revoltați de faptul că cei de la compania de apă tratează reparațiile conductei de alimentare cu apă în bătaie de joc.

Apa Prod a intrat în vizorul cetățenilor după ce o fotografie care arată starea conductei de alimentare cu apă orașului Hațeg a ajuns pe internet.

Conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg este veche şi plină de găuri.

Angajaţii de la Apa Prod, au găsit soluția! Reparații rapide și fără costuri, aceștia au folosit cepuri din lemn pentru a repara găurile conductei, problema este că cepurile folosite de aceștia nu fac faţă presiunii apei. Problema este cunoscută de mai mulţi ani, însă cei de compania de apă nu a făcut reparații, doar improvizații.

Societatea Apa Prod care administrează reţeaua de apă şi canalizare este în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

„În urma fotografiei publicate în spaţiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg, facem următoarele precizări: acea conductă este din anul 1978 şi face parte din aducţiunea Sântămăria Orlea- Haţeg. Tronsonul de conductă, pe o distaţă de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de faţă, suntem în situaţia de achiziţie a conductei şi materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro”, a informat SC Apa Prod.

„În următorul program de investiţii european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an” au mai relatat reprezentanţii societăţii

În anul 2017, numărul găurilor era mult mai mic, însă reparațiile erau efectuate la fel.

Sursa FOTO Facebook Hațeg

About the author

Dialog Online

AllEscort