Cei de la ziarul german Handelsblatt au relatat miercuri că, Guvernul din Germania deține dovezi conform cărora producătorul Chinez HUAWEI a colaborat cu serviciile de informații chineze.

„La sfârșitul anului 2019, dovezi conform cărora HUAWEI a colaborat cu autoritățile de securitate Chineze au fost trimise catre Statele Unite ale Americii” au relatat cei de la ziarul Handelsblatt citând un document confidențial al ministerului de externe.

Compania chineză Huawei nu a făcut nici o declarație în legătură cu informațiile dezvăluite de către cotidianul german Handelsblatt, nici ministerul de externe sau oficialii germani nu au comentat in legătură cu cele relatate de Handelsblatt. conform celor de la Reuters

Comisia UE sfătuiește țările membre să excludă furnizorii individuali de telefonie mobilă atunci când își stabilesc rețelele 5G. Anumiți producători nu au fost numiți.

În urma celor relatate de cotidianul Handelsblatt gigantul producător Huawei poate fi afectat, chiar restricționat să furnizeze servicii 5G pe teritoriul Germaniei.

Washingtonul acuză Huawei de spionaj in contul Beijingului si isi indeamna aliatii sa nu se aprovizioneze de la grupul chinez in construirea retelelor lor 5G.


About the author

Dialog Online

AllEscort